Ο ΚΣΔΕΟ Έδρα ( https://www.edra-coop.gr/el/) είναι αστικός μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός ειδικού σκοπού και παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και προαγωγής της ψυχικής υγείας σε πολλές και διαφορετικές περιοχές της Αττικής (με έμφαση στη Δ. Αθήνα).

Για την επιτέλεση της αποστολής του, ο φορέας λειτουργεί τις ακόλουθες δομές:

  • 4 Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα (ΨΠΚ “ΠΝΟΗ”) για την πρόληψη, εκτίμηση και αποκατάσταση δυσκολιών μάθησης, συμπεριφοράς και σχολικής προσαρμογής παιδιών και εφήβων σε Περιστέρι, Ίλιον, Αγ. Αναργύρους και Ηράκλειο Αττικής.
  • 1 Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Οικογένειας και Παιδιού για την πολύπλευρη στήριξη οικογενειών και παιδιών στο Ίλιον.
  • 2 Οικοτροφεία για ενήλικες με νοητική υστέρηση ή δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις (“ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ι” και “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΙΙ”) σε Περιστέρι και Ίλιον.
  • 2 Προστατευόμενα Διαμερίσματα για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
  • 1 Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ανηλίκους με νοητική υστέρηση ή αυτισμό (ΣΥΔ “ΝΕΦΕΛΗ”) στο Ίλιον.
  • 1 Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης – Προσχολικής Εκπαίδευσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας με αναπτυξιακή ή ψυχοκινητική καθυστέρηση, αυτισμό, διάφορες διαταραχές κλπ. (ΚΠΠ-ΠΕ “ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ”) στο Ίλιον.
  • 1 Μελετητήριο για την παροχή μαθησιακής υποστήριξης στο Περιστέρι.

Παράλληλα, ο φορέας έχει μακρά εμπειρία στη συνεργασία με ΟΤΑ με έμφαση στην υποστήριξη διαχείρισης κοινωνικών δομών (δομές παροχής βασικών αγαθών και υπηρεσιών) αλλά και στη συνεργασία με πανεπιστήμια και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, κοινωνικής ένταξης, κοινωνικής κατοικίας και υποστήριξης της ψυχικής υγείας.

Διεύθυνση: οδός Αισχύλου 5-7 – 12134 Περιστέρι

Τηλ.: 210 5913826, 210 5913724

E-mail: info@edra-coop.gr / mko.edra@gmail.com